Egy AKA QL 1 ventilátor feltámadása

AKA QL 1 radiális ventilátor
Talán még sosem volt ilyen meleg a Chekpoint Charlie mobilkonténerből felépített ellenőrzőpontján. Mindenkit a hőguta kerülgetett, ez abból is érezhető volt, hogy az őrtoronyban szolgálatot teljesítő katonák néha csak úgy vaktában lövöldöztek az Antifaschistischer Schutzwall mellett elhaladó vétlen járókelőkre. Ennek ellenére a katonai elhárítás senkinek sem engedélyezte, hogy hűsölés gyanánt levehesse zubbonyát.
Ráadásul a pihenőidejüket töltő szolgálatosok folyamatosan arra panaszkodtak, hogy egész este hallani a szomszédos orosz laktanya melegtől bevadult kutyáinak vonítását. Még szerencse hogy Ulbricht őrparancsnoknak fel sem tűnt ez a kis csendes működésű AKA QL 1 ventilátor az asztalon, hisz bizonyosan megtiltotta volna használatát. Szolgalelkű, szabálykövető ember volt, letaposott mustársárga “osszi” cipőjét, illetve szalagszíjas UMF Ruhla karóráját elnézve talán az ország legszegényebb erfurti régiójából vezényelhették ide.
Ezen felül vélhetőleg nem ő volt a legélesebb kés a fiókban, így nem tudta értelmezni, hogy mi is lehet ez. Talán ceruzahegyezőnek vélte, így titkon tovább csaphatta a szelet a kánikulai melegben. Időközben eltelt vagy 35 év a Német Demokratikus Köztársaság is már csak történelem, viszont a többfunkciós radiális ventilátor mai napig kiválóan működik. Jelenleg is komfortot varázsol egy irodába, ahol a pandémia okán letiltották a légkondicionálást.
Bár a koronavírus miatt minden légmozgató készülék tiltólistára került, de muszáj használnom, mert pokoli a hőség. De semmi baj, ha mégis betoppanna Ulbrich őrparancsnok, majd azt mondom, hogy ceruzahegyező. 🙂
Köszönöm szépen mindenkinek, hogy velem hűsölt, további szép napot kívánok.
Maradok tisztelettel: Kőnig Levente www.watchmaker.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 − egy =