A hazai hősök köztünk élnek, mégpedig a mindennapokban

Varga Attila: Hazai hősök

Meghívott vendégként sajnos lemaradtam a „Hazai Hősök” című portrékönyv bemutatójáról, ahol csak lélekben tudtam helyet foglalni a számomra kedves vendégek és pályatársak között. Varga Attila 56 profilt megjelenítő könyvében olyan jelentős személyek története nyílik meg, akik a páratlan fonetikai szerkesztésének köszönhetően felidézik számomra azt a felejthetetlen érzést, amit talán gyerekkoromban éreztem utoljára. Ezt pedig az egyetlen szuszra kiolvasott könyv varázsa. Dzsudzsák Balázs válogatott labdarúgó, Magyari Béla űrhajós, és Kóbor János, az Omega együttes frontembere mellet szerepel a kiadványban két pályatársam is, Becsei Áron, a „Bexei Watches” tulajdonosa és Mezei István, az „Evolvens óramárka” alapítója.

Igézet az író gondolataiból.

“Olyan ötvenhat embert találni, aki a sokszor kiszámíthatatlan, nem várt akadályokat tartogató magyar mezőnyben képes volt maradandót alkotni, és nem rokkant bele a nehézségekbe, külön elismerő mutatvány, hát még, ha a könyvben bemutatott emberek gondolkodása a mi gondolkodásunkat teheti termékenyebbé, hathat rá inspiratívan. A hősről kialakult képünket árnyalja a kötet, nem véletlen, hogy a könyv egyik mottója épp Philip Zimbardotól származik, attól a nemzetközileg elismert pszichológustól, aki régóta végez kutatásokat ebben a témában.

Nehéz volna bárkit is kiemelni a kötetből, olyannyira egyedülálló mindegyik életpálya, ezért itt és most csak a szubjektív ízlésünkre hagyatkozhatunk, s ha már neveket kell említeni, megkapó Roby Lakatos hegedűművész meglátása, aki azt állítja: „Számomra a hegedű az egyetlen igazán tökéletes kommunikációs eszköz, amely az emberekkel összeköt. A beszéd más. Ott sokszor gátak, gátlások, pontatlanságok vagy csak egyszerűen félreértések vannak. Beszédben messze nem tudom úgy kifejezni magam, mint hegedűn.”

Történetük példaértékű, hisz megteremti annak lehetőségét, hogy ne csak megálmodni, hanem megvalósítani is tudjuk elképzeléseinket. Külön köszönetet mondok Varga Attilának azért, hogy szerény személyemet is megjelenítette könyve hasábjain. Magam még csak az igyekvés stádiumában vagyok, de szeretnék felzárkózni a megvalósult álmok világához. Ezúton köszönöm szerzőjének ezt a páratlan élményt, amit könyve okozott számomra édesapám halála okozta gyász fekete öves, lesújtó és szinte legyőzhetetlen gyötrelmében. Nagyon sok sikert kívánok a könyv forgalmazásához és persze a folytatásához.

Publicisztikus órajavítás, mint téma

Maradok tisztelettel: Kőnig Levente www.watchmaker.hu

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hat + 19 =